Molecular Dynamics Insight into the Urea Effect on Tretinoin Encapsulation into Carbon Nanotube
2014; Brazilian Chemical Society; Linguagem: Português
10.5935/0103-5053.20140242
ISSN1678-4790
AutoresMaryam Ghadamgahi, Davood Ajloo,
Tópico(s)Porphyrin and Phthalocyanine Chemistry
ResumoSimulações moleculares dinâmicas a 270 e 310 K racionalizam o efeito da ureia, temperatura e tamanho dos nanotubos de carbono, na inserção de Tretinoin em nanotubos com quiralidade (10, 7) e (8, 5).Concentrações de 0,9 mmol L -1 e 2 mol L -1 de ureia foram estudadas, sendo menor e maior que a faixa normal de ureia no sangue, respectivamente.Os resultados mostram que o encapsulamento de Tretinoin pode ser atribuído ao fluxo de água via interações hidrofílicas e de van der Waals, e ao diâmetro do nanotubo.Capacidade calorífica, coeficiente de difusão, energia livre e coeficiente de contato mudam com a temperatura e ureia.A molécula de Tretinoin localizase dentro do nanotubo devido às interações parciais π-π entre o átomo de oxigênio e os anéis aromáticos conjugados do nanotubo.A alta concentração de ureia causa o impressionante fenômeno de induzir a secagem do nanotubo, resultando em fios de ureia e instabilidade do encapsulamento.Molecular dynamics simulations at 270 and 310 K rationalized the effect of urea, temperature and the size of the carbon nanotube, on the insertion of Tretinoin into nanotubes with chirality (10, 7) and (8, 5).Concentrations of 0.9 mmol L -1 and 2 mol L -1 of urea are studied, that are less and more than the normal range of blood urea content, respectively.Results show that encapsulation of Tretinoin could be ascribed to the flow of the waters via hydrophilic and van der Waals interactions and diameter of the nanotube.Heat capacity, diffusion coefficient, free energy and contact coefficient change with the temperature and urea.Tretinoin molecule locates inside the nanotube due to the partial π-π interactions between oxygen atom of Tretinoin and the conjugated aromatic rings of nanotube.Finally, high concentration of urea causes the striking phenomenon of inducing the drying of nanotube that result in urea wires and instability of encapsulation.
Referência(s)