Artigo Acesso aberto Revisado por pares

Dietary Fluoride and Oat Hull Effects on Enamel Solubility

1966; SAGE Publishing; Volume: 45; Issue: 3 Linguagem: Espanhol

10.1177/00220345660450035501

ISSN

1544-0591

Autores

David Thompson, Paul H. Phillips,

Tópico(s)

Renal function and acid-base balance

Resumo

SYNOPSIS IN INTERLINGUA LE EFFECTOS DE DIETARI FLUORURO E SCALIAS DE AVENA SUPER LE SOLUBILITATE DE PHOSPHORO ADAMANTIN.-Esseva obtenite evidentia experimental que indica que plure factores dietari altera le solubilitate de adamante in acido. Le experimentos esseva effectuate in rattos ( Sigmodon hispidus e Rattus norwegica albin) e porcos de India. Fluoruro e scalias de avena resultava in un adamante plus resistente contra solubilitate acide. Basse concentrationes de magnesium e inadequate provisiones de acido ascorbic causava un augmento del solubilitate adamantin. Un adequate fortification dietari con iste duo factores provideva un grado considerabile de protection contra le augmentate solubilitate del adamante.

Referência(s)